fbpx

Основна школа „Звездобројци” представља „САВА” онлајн школу српског језика, културе и традиције

Добро дошли у јединствени програм интерактивне наставе за децу из српске дијаспоре!

„Сава” онлајн школа је иновативна, динамична и неконвенционална настава српског језика, културе и традиције која гради мостове између нових поколења у дијаспори и матичне земље Србије. Желимо да приближимо нове генерације језику, историји, обичајима и другим одликама поднебља одакле су потекли, и да на тај начин обогатимо њихове животе и допринесемо да српска културна баштина нађе своје место свуда где живе људи нашег порекла.

Недеља, 06. децембар 2020. године

С благословом Њихових Преосвештенстава Епископа новограчаничког-средњезападноамеричког господина Лонгина, Епископа источноамеричког господина Иринеја, Епископа западноамеричког господина Максима, Епископа аустралијско-новозеландског господина Силуана, Епископа аустријско-швајцарског господина Андреја.

 

Како се родила идеја о програму „Сава”?

Идеја за онлајн програм српског језика, културе и традиције „Сава” проистекла је из сазнања о великој потреби дијаспоре за квалитетном наставом српског језика која би омогућила нашој деци широм света да овладају српским на нивоу матерњег говорника. С друге стране, наша школа је отворена и за сваку породицу и дете који желе да науче нови језик и да упознају неку другу културу и тиме обогате свој свет.

Познавање језика и културе из које је неко потекао пружа, не само везу са коренима и породицом, већ и могућност бољег упознавања себе самог. Језик који говоримо такође утиче на начин на који поимамо стварност и мислимо, тако да познавање различитих језика пружа богатство перспектива.

Ко стоји иза идеје?

Иницијатори и креатори „Сава” програма су људи који имају визију квалитетног и модерног образовања на српском језику, и то не само када је у питању онлајн настава. Наша образовна мисија је да подигнемо ниво квалитета наставних планова, програма, метода, организације рада и положаја наставника у Србији. Ми смо тим родитеља, наставника, педагога, професора, васпитача, програмера, ентузијаста и покретача промена у друштву који желе да креирају простор за иновативно, добро утемељено и свима доступно врхунско школство. Тим се састоји од оснивача и дела наставног кадра Основне школе „Звездобројци”, еминентних стручњака како из Србије, тако и из света, а из области наставе српског језика, страних језика, историје, уметности, савремених образовних технологија.

Који је педагошки концепт „Сава” онлајн школе?

Концепт онлајн школе је заснован на модерним методама наставе језика за децу млађег узраста које подразумевају комуникацију, покрет, учење путем открића, социо-емоционално учење и неговање става да свако може да повећа своје потенцијале ако уложи довољно труда. Настави се исто тако приступа са два аспекта. Један се тиче развојних потреба и могућности сваке узрасне групе, а други аспект се односи на језичке компетенције на сваком од три нивоа знања српског језика. Посебна пажња се придаје избору најефикаснијих метода и облика онлајн рада који ће у деци побудити интересовање, мотивацију и радост у стицању нових знања и вештина.

На који начин смо ставили најсавременију технологију у службу учења српског језика?

Стално праћење најновијих технолошких достигнућа примењивих у домену образовања и васпитања, као и познавање дечије природе и развојних карактеристика нам омогућава да креирамо забавне, иновативне и ефикасне синхроне и асинхроне онлајн активности које подстичу, не само развој језичких компетенција, него и креативности и виших когнитивних функција.

Потпуно другачија школа у Србији

Обучавамо учитеље и васпитаче

Имамо различите летње кампове

Промотивна цена је 19.700,00 РСД месечно, за прву годину учења српског језика. Друго дете у породици има попуст 25%, треће 50%, четврто 75%!

У другим валутама, промотивна цена је око:

197 америчких долара,
170 евра,
183 швајцараска франка,
265 канадских долара,
275 аустралијских долара…

 


Овде можете погледати табеле за процену нивоа знања српског језика за узраст од 4 до 6 година, као и за узраст од 7 до 12 година.

Шта родитељи кажу о нашој школи

  • My wife recently took a genetic ancestry test which showed her results on a world map. There was the entire world, and her genetic profile was a small dot in south central Europe- 100% Balkan, a Serbian, but now a citizen of the world (living in the US for over 20 years). Despite her tireless efforts, our children are challenged to speak Serbian. As for the millennium of Balkan history, that layers richly like a Reforma torta back to Singidunum, it too is dissipating into the pop cultural hegemon. Until we came across the Sava Online School. The curriculum is in Serbian, but equivalent to a British public school, or an American private school education, with an emphasis on Serbian culture and history. They were accommodating our schedules with Zoom classes, which were designed to work in our time zones. The teachers were patient, kind and got to know our children well. We were quite enchanted with the school already, when we had the opportunity to enroll our children in person in Zvezdobrojci for the last two weeks of the academic year. What a jewel of a school it is! An idyllic place of learning: positive, rigorous, kind, dynamic, fun, healthy, cosmopolitan and very Serbian. It is really a world-class school for Serbians, with a curriculum of what is essential for a child to learn to succeed in a multi-cultural ever-changing world, without losing her and his heritage. We are thrilled to finally have Sava and Zvezdobrojci in our lives and are wholeheartedly recommending it to our Serbian friends all across the world.

    John Strugar, New York City
  • Ми смо одушевљени „Звездобројцима“! Ви сте прва и једина школа која поседује буквално све што ми желимо за нашу децу. Колектив је за сваку похвалу. Данас се ретко може наћи толико посвећених и преданих људи на једном месту. Захвални смо што постојите!

    Сања и Дејан
  • О школи „Звездобројци“, њеном дивном кадру – имамо само речи хвале! Велико је освежење видети (и то се мора вредновати) како се цео колектив труди да ђаци добију занимљив и другачији приступ и да их стално мотивише да стичу нова знања.

    Ксенија и Оливер