fbpx

Књигобројци


Дружење са  писцем за децу Урошем Петровићем, српским Шерлоком Холмсом. Дружење које се не пропушта!

Драга децо и драги родитељи, 

Припремили смо за вас специјално издање Читалачког клуба „Књигобројци“ 🕮

Забележите, поделите: субота, 18. септембар у 18 сати по београдском времену. Дружење је на Зуму, бесплатно и намењено баш свима, широм света, и великима и малима: деци, мамама, татама, ујкама, теткама, бакама, декама, ма баш свима 😊

Специјално издање – специјални гост! Са нама ће се дружити писац за децу, Урош Петровић, српски Шерлок Холмс 😊😊

Урош је аутор бројних књига које померају границе у савременој литератури за децу и младе (мозгалице, романи у загонеткама, фантастичне приповести, чудесна бића…). Неке од њих су: „Загонетне приче“, „Загонетна потрага“, „Мистерија Гинкове улице“, „Марта Смарт“, „Пети лептир“, „Деца Бестрагије“, „Караван чудеса“…

Урош ће нас повести у загонетну потрагу и зато дођите да заједно одгонетамо, мућкамо главама, решавамо мозгалице и загонетке, сазнамо зашто је много, много важно размишљати изван шаблона, како нам читање и књиге помажу у томе, зашто се најбоље учи кроз игру и како можемо применити основе НТЦ система учења у раду са својом децом. Упознаћемо и једну паметницу Марту Смарт и сазнати зашто је важно да се храбро упуштамо у пустоловине и прихватамо животне изазове.

Предлажемо вам да пред дружење прочитате овај инспиративан и поучан интервју са Урошем и припремите питања која бисте желели да му поставите: https://bgonline.rs/intervju-uros-petrovic/

 

Урош Петровић (1967) је aутор двадесет књига (преко 150 издања у више од 400.000 примерака) и добитник великог броја најпрестижнијих награда за књижевност за младе. Kњиге су му до сада објављене и у Италији, Мађарској, Грчкој, Словенији, Румунији, Северној Македонији и Чешкој, као и на енглеском језику. По његовом роману „Пети лептир“ снимљен је први и једини 3Д играни филм у историји српске кинематографије.

 Аутор је и оригиналних стоних друштвених игара, од којих су две награђене признањем Добра играчка Пријатеља деце Србије. Подстицао је нацију на размишљање и унутар култног серијала Фазони и форе, као и у квизу Лавиринт на Јавном сервису Радио телевизије Србије као Творац лавиринта и најтеже препреке за такмичаре. Добитник је и већег броја награда за фотографију, које објављује широм планете. Kоаутор је НТЦ система учења („Никола Тесла центар“ – Одсек Менсе за даровите) и аутор концепта Загонетна питања, као и програма за усавршавање Kако размишљањем изван устаљених оквира доћи до нових идеја и решења? 

Гостује као предавач на факултетима, у школама и другим образовним установама у земљи и иностранству, као и у компанијама, на пословним форумима и конгресима. Био је председник Менсе Србије и један од најбољих решавача IQ X теста на свету.

Имајте на уму, дружићемо се на Зуму! 

Читалачки клуб „Књигобројци“

Хеј другари Књигобројци

Јесте ли спремни за читалачку авантуру? Хајде да заједно завиримо у “Зунзарину палату” и откријемо ко то зуји, шта то бруји, шта се збива, каква то дружина у лонцу ужива! А када то одгонетнемо, чекају нас и чика Бранине загонетке! Ма права авантура! И на крају, засукаћемо рукаве, размрдати машту и прстиће и од пластелина направити омиљене јунаке из Зунзарине дружине. 

Шта нам је потребно за ову авантуру? Добро расположење, осмех од ува до ува и пластелин да се по рукама мува.

*Наша прва радионица је намењена деци узраста 4-7 година, средњег и напредног нивоа знања српског језика.